Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gul apelsinsaft

(2)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Gör din egen apelsinsaft hemma och låt barnen vara med! Använd citronsyra, citronmeliss, vatten, socker och ett kilo fina apelsiner. Förvara den koncentrerade saften i glasflaskor och låt den stå svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 kg apelsiner (blonda)
  • 9 1/2 dl strösocker
  • 1 msk citronsyra
  • 1/2 kruka citronmeliss
  • 5 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta apelsinerna i varmt vatten med en mjuk borste. Torka dem. Skala dem tunt med potatisskalare eller riv skalet utan att det vita kommer med.
  2. Blanda skal, socker och citronsyra i en skål. Lägg i citronmelissbladen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockerblandningen löst sig. Låt stå och kallna. Sila saften.
  3. Klyv och pressa apelsinerna. Blanda juicen med saften och häll upp den på flaskor. Tillslut flaskorna och förvara dem svalt.
  4. Späd saften med kallt vatten till lagom styrka när den ska drickas.

Näringsvärde
Per portion

Energi
550 kJ / 130 kCal
Läs mer om näringsvärden