Apelsinpannacotta med hallonkompott

35
3
Apelsinpannacotta med hallonkompott

Pannacotta med apelsin är en krämig efterrätt som passar utmärkt till fest. Grädden, yoghurten och apelsinerna balanseras väl upp av den lite syrligare kompotten av hallon och vitt vin. För större sötma till pannacottan tillsätter du sötningsmedel.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Apelsinpannacotta med hallonkompott

Ingredienser

6 portioner

Apelsinpannacotta

4 gelatinblad
2 apelsiner
1 dl vispgrädde
3 dl mild naturell yoghurt
2 - 3 msk strö sötningsmedel

Hallonkompott

250 g djupfrysta osockrade hallon
1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 - 2 msk strö sötningsmedel

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut vispgrädde och naturell yoghurt. Använd i stället ca 2 1/2 dl av en havrebaserad "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva, plus ca 1 1/2 dl Solhavre (för 6 port).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Brita

2007-01-23

Mycket god och enkel dessert. Bytte ut apelsinerna mot 1 dl BOB outspädd juice. I stället för hallonkompotten går det bra att lägga tinade hallon ovanpå pannacottan. Snabbdessert.

Madeleine

2005-04-07

...och jag bytte ut apelsinen mot Marabou mjölkchoklad....mmmums

Erika

2004-11-26

När jag gjorde denna dessert bytte jag ut apelsinen mot baileys. Det blev en jätte god kombination. Lagom söt och lagom stor.

Näringsvärde per portion

Energi 500 KJ / 120 kCal
Fett 85 g
Läs mer om näringsvärden