Pannacotta med apelsin är en krämig efterrätt som passar utmärkt till fest. Grädden, yoghurten och apelsinerna balanseras väl upp av den lite syrligare kompotten av hallon och vitt vin. För större sötma till pannacottan tillsätter du sötningsmedel.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2004
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut vispgrädde och naturell yoghurt. Använd i stället ca 2 1/2 dl av en havrebaserad "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva, plus ca 1 1/2 dl Solhavre (för 6 port).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Brita
2007-01-23Mycket god och enkel dessert. Bytte ut apelsinerna mot 1 dl BOB outspädd juice. I stället för hallonkompotten går det bra att lägga tinade hallon ovanpå pannacottan. Snabbdessert.
Madeleine
2005-04-07...och jag bytte ut apelsinen mot Marabou mjölkchoklad....mmmums
Erika
2004-11-26När jag gjorde denna dessert bytte jag ut apelsinen mot baileys. Det blev en jätte god kombination. Lagom söt och lagom stor.