Apelsinpannacotta med hallonkompott

Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
3
Apelsinpannacotta med hallonkompott

Pannacotta med apelsin är en krämig efterrätt som passar utmärkt till fest. Grädden, yoghurten och apelsinerna balanseras väl upp av den lite syrligare kompotten av hallon och vitt vin. För större sötma till pannacottan tillsätter du sötningsmedel.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Apelsinpannacotta med hallonkompott

Ingredienser

6 portioner

Apelsinpannacotta

4 gelatinblad
2 apelsiner
1 dl vispgrädde
3 dl mild naturell yoghurt
2 - 3 msk strö sötningsmedel

Hallonkompott

250 g djupfrysta osockrade hallon
1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 - 2 msk strö sötningsmedel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och enkel dessert. Bytte ut apelsinerna mot 1 dl BOB outspädd juice. I stället för hallonkompotten går det bra att lägga tinade hallon ovanpå pannacottan. Snabbdessert.

Brita

2007-01-23

...och jag bytte ut apelsinen mot Marabou mjölkchoklad....mmmums

Madeleine

2005-04-07

När jag gjorde denna dessert bytte jag ut apelsinen mot baileys. Det blev en jätte god kombination. Lagom söt och lagom stor.

Erika

2004-11-26

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 120 kCal
Fett8.5 g

Testa liknande recept

Vispad pannacotta med hallon och havresmul
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4.1 av 5.
255 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig yoghurtpannacotta med hallon
Betyg 3.2 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel chokladpannacotta
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yoghurt- och hallonglass
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga