Apelsinpannacotta med hallonkompott
Pannacotta med apelsin är en krämig efterrätt som passar utmärkt till fest. Grädden, yoghurten och apelsinerna balanseras väl upp av den lite syrligare kompotten av hallon och vitt vin. För större sötma till pannacottan tillsätter du sötningsmedel.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
6 portioner
Apelsinpannacotta
4 gelatinblad
2 apelsiner
1 dl vispgrädde
3 dl mild naturell yoghurt
2 - 3 msk strö sötningsmedel
Hallonkompott
250 g djupfrysta osockrade hallon
1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 - 2 msk strö sötningsmedel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi500 KJ / 120 kCal
Fett8.5 g
Kommentarer
Mycket god och enkel dessert. Bytte ut apelsinerna mot 1 dl BOB outspädd juice. I stället för hallonkompotten går det bra att lägga tinade hallon ovanpå pannacottan. Snabbdessert.
Brita
2007-01-23...och jag bytte ut apelsinen mot Marabou mjölkchoklad....mmmums
Madeleine
2005-04-07När jag gjorde denna dessert bytte jag ut apelsinen mot baileys. Det blev en jätte god kombination. Lagom söt och lagom stor.
Erika
2004-11-26