Apelsinmarmelad med lime eller citron

80
14
Apelsinmarmelad med lime eller citron

Marmelad är lika gott på frukostbordet som till ostbrickan. Denna apelsinmarmelad smaksätter du med lime eller citron. Rengör frukterna, strimla skalet, skär fruktköttet i små bitar, koka upp. Låt den färdiga marmeladen stelna ett par dagar. Klart!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Apelsinmarmelad med lime eller citron

Ingredienser

1 sats
1 kg blandade citrusfrukter (ta knappt mogna apelsiner, de innehåller mer pektin)
8 dl vatten
12 dl socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Hans

2022-04-24

Kanonrecept. Klagar man på beska har man inte läst receptet om att ta bort det vita.

Johanna

2021-05-16

Väldigt god marmelad! Hade i betydligt mindre socker, strax över hälften, men blev som sagt mycket god ändå, inte för besk och stelnade fint. Dock kanske hållbarheten inte blir lika lång med mindre mängd socker... men fördelade i flera små burkar så man kan öppna en åt gången. Jättebra tips att använda en tesil som kärnknyte!

Erika

2021-02-01

jättegod marmelad , jag lyckades Erika Wendt