Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Apelsinmarmelad med lime eller citron

Marmelad är lika gott på frukostbordet som till ostbrickan. Denna apelsinmarmelad smaksätter du med lime eller citron. Rengör frukterna, strimla skalet, skär fruktköttet i små bitar, koka upp. Låt den färdiga marmeladen stelna ett par dagar. Klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta frukten ren i varmt vatten. Skär bort det yttersta lagret med en vass kniv och skär sedan skalet i tunna strimlor.
  2. Skär bort den vita hinnan från frukten och skär fruktköttet i små bitar. Ta vara på kärnorna och lägg dem tillsammans med det vita från frukten i en silduk och knyt om med ett snöre.
  3. Koka frukten med vattnet och kärnknytet i 45 minuter. Ta grytan av värmen och rör ner sockret. Koka kraftigt utan lock i 10-15 minuter. Passa så det inte kokar över.
  4. Gör marmeladprovet, d v s ös upp lite marmelad på ett kylt fat. Dra en ränna i marmeladen med en sked. Om den inte flyter ihop är marmeladen färdig. Om inte så låt marmeladen koka lite längre.
  5. Ta grytan från värmen. Vänta några minuter, ta upp kärnknytet och skumma marmeladen noggrant.
  6. Ös upp marmeladen på rena heta burkar och sätt på lock. Det kan ta några dagar innan marmeladen stelnar. Förvaras svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg blandade citrusfrukter (ta knappt mogna apelsiner, de innehåller mer pektin)
  • 8 dl vatten
  • 12 dl socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer