Apelsinmarmelad med lime eller citron
Marmelad är lika gott på frukostbordet som till ostbrickan. Denna apelsinmarmelad smaksätter du med lime eller citron. Rengör frukterna, strimla skalet, skär fruktköttet i små bitar, koka upp. Låt den färdiga marmeladen stelna ett par dagar. Klart!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
1 sats
1 kg blandade citrusfrukter (ta knappt mogna apelsiner, de innehåller mer pektin)
8 dl vatten
12 dl socker
Kommentarer
Får jag föreslå att ni att ni gör dessa justeringar i receptet: Vad gör man med de yttersta apelsinskalen? Ni nämner inte dem längre fram i receptet. Låt påsen vara kvar när du tillsätter sockret för andra kokningen. Så undviker folk mina misstag. :D
Sebastian
2023-12-06Tack Sebastian för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu justerat i receptet att skalet ska tillsättas med sockret. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-13Jag blandade citroner 🍋 apelsin 🍊 grapefrukt lime och clementin, så så gott! Bra recept! Kommer nog ta lite mindre socker nästa gång. Eller mindre mogna apelsiner 🍊
Frida
2023-08-05Kanonrecept. Klagar man på beska har man inte läst receptet om att ta bort det vita.
Hans
2022-04-24