Apelsinmarmelad med lime eller citron

Betyg 3.4 av 5.
85 personer har röstat
16
Apelsinmarmelad med lime eller citron

Marmelad är lika gott på frukostbordet som till ostbrickan. Denna apelsinmarmelad smaksätter du med lime eller citron. Rengör frukterna, strimla skalet, skär fruktköttet i små bitar, koka upp. Låt den färdiga marmeladen stelna ett par dagar. Klart!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Apelsinmarmelad med lime eller citron

Ingredienser

1 sats
1 kg  blandade citrusfrukter (ta knappt mogna apelsiner, de innehåller mer pektin)
8 dl  vatten
12 dl  socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Får jag föreslå att ni att ni gör dessa justeringar i receptet: Vad gör man med de yttersta apelsinskalen? Ni nämner inte dem längre fram i receptet. Låt påsen vara kvar när du tillsätter sockret för andra kokningen. Så undviker folk mina misstag. :D

Sebastian

2023-12-06

Tack Sebastian för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu justerat i receptet att skalet ska tillsättas med sockret. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-13

Jag blandade citroner 🍋 apelsin 🍊 grapefrukt lime och clementin, så så gott! Bra recept! Kommer nog ta lite mindre socker nästa gång. Eller mindre mogna apelsiner 🍊

Frida

2023-08-05

Kanonrecept. Klagar man på beska har man inte läst receptet om att ta bort det vita.

Hans

2022-04-24

Testa liknande recept

Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelcurd
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron- och limecurd
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga