Marmelad är lika gott på frukostbordet som till ostbrickan. Denna apelsinmarmelad smaksätter du med lime eller citron. Rengör frukterna, strimla skalet, skär fruktköttet i små bitar, koka upp. Låt den färdiga marmeladen stelna ett par dagar. Klart!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
1996
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hans
2022-04-24Kanonrecept. Klagar man på beska har man inte läst receptet om att ta bort det vita.
Johanna
2021-05-16Väldigt god marmelad! Hade i betydligt mindre socker, strax över hälften, men blev som sagt mycket god ändå, inte för besk och stelnade fint. Dock kanske hållbarheten inte blir lika lång med mindre mängd socker... men fördelade i flera små burkar så man kan öppna en åt gången. Jättebra tips att använda en tesil som kärnknyte!
Erika
2021-02-01jättegod marmelad , jag lyckades Erika Wendt