Apelsinmarmelad med lime eller citron

Marmelad är lika gott på frukostbordet som till ostbrickan. Denna apelsinmarmelad smaksätter du med lime eller citron. Rengör frukterna, strimla skalet, skär fruktköttet i små bitar, koka upp. Låt den färdiga marmeladen stelna ett par dagar. Klart!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Kommentarer
14 stLåt de färdiga skurna citrusfrukterna stå i vattnet 24 timmar, det ger en djupare godare smak.
Cia
Får jag föreslå att ni att ni gör dessa justeringar i receptet: Vad gör man med de yttersta apelsinskalen? Ni nämner inte dem längre fram i receptet. Låt påsen vara kvar när du tillsätter sockret för andra kokningen. Så undviker folk mina misstag. :D
Sebastian
Tack Sebastian för att du uppmärksammade oss på detta, vi har nu justerat i receptet att skalet ska tillsättas med sockret. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag blandade citroner 🍋 apelsin 🍊 grapefrukt lime och clementin, så så gott! Bra recept! Kommer nog ta lite mindre socker nästa gång. Eller mindre mogna apelsiner 🍊
Frida
Väldigt god marmelad! Hade i betydligt mindre socker, strax över hälften, men blev som sagt mycket god ändå, inte för besk och stelnade fint. Dock kanske hållbarheten inte blir lika lång med mindre mängd socker... men fördelade i flera små burkar så man kan öppna en åt gången. Jättebra tips att använda en tesil som kärnknyte!
Johanna
jättegod marmelad , jag lyckades Erika Wendt
Erika
Vid punkten marmeladprov finns ett första inte som skall bort. Det första!
Dagmar
Fy, vad beskt. Jag använde inte ens alla kärnorna eller allt av det vita från frukten.
Sen
Det blev en riktigt besk marmelad pga fruktens vita del. Inte alls gott enligt mig! Rekommenderar ej.
Mona
Stina ... kärnorna avger pektin som gör ett bra jobb med marmeladens konsistens ...
Bengt-göran
fråga från den okunnige: varför ska man koka med kärnknytet?
Stina