Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinmarinerade morötter

Dessa apelsinmarinerade morötter är fantastiska tillbehör till buffébordet eller bara till middagen. Marinaden på apelsin och timjan ger en söt och fräsch smak till morötterna som får koka innan de marineras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa morötterna och koka dem knappt mjuka i vatten och salt.
  2. Blanda apelsinskal, -saft, olja och kryddor till en marinad.
  3. Häll av vattnet från morötterna. Lägg ner de varma morötterna i marinaden.
  4. Strö över pinjenötter och garnera med timjan vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g små färska morötter
  • 1 apelsin
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 kvistar färsk timjan + lite till garnering
  • 1/2 dl pinjenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?