Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinkryddad skinkgryta

Här är ett läckert recept på apelsinkryddad skinkgryta med magnifika och oväntade smaker. De intressanta ingredienserna skapar en god, frisk och djup smak. Servera skinkgrytan med pasta och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär skinkan i tunna strimlor. Skala och strimla morötterna. Skölj och riv av skalet på hälften av apelsinerna. Skala apelsinerna och skär i bitar.
  3. Bryn köttet i margarinet. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över i en gryta och tillsätt morötter, apelsinskal, crème fraiche, vatten och soja. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut.
  6. Blanda ner apelsinbitarna i grytan och servera med pastan och en blandad sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaksätt gärna grytan extra med 1 tsk mald ingefära (för 4 port).

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan skinkan ersättas med sojaprotein i bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spagetti
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 4 morötter
  • 2 apelsiner
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden