Apelsinkaka

Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1207 KJ / 289 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g
Kommentarer
14 stBlir kakan godast dagen efter eller ska jag baka kakan samma dag som jag ska bjuda på den? Ingrid
Ingrid
Blev inte alls så gott som jag trodde, kakan blev okej men apelsinerna uppepå smakade inte alls gott… vet inte om de var fel på apelsinerna från start eller vad det var. Blev lite beskt
Rebecka
använde kikärtsspad istället för ägg pga ägg allergi och kakan blev jättebra och jättegod
Elin
Hej! Går den här att frysa?
Lina
Hej Lina! Ja, det fungerar jättebra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Bakade idag för första gången. Kakan blev otroligt god! Tog något mindre socker men i övrigt inga ändringar. Den här kommer jag att baka igen!
Kristina
Jag tål inte kardemumma.. får halsbränna. Uteslöt den helt och kakan blev god ändå.
Anette
Mycket god kaka, men lägger på 1 apelsin till i receptet,så att botten blir ordentligt täckt av apelsin skivor
Birgitta
Omtyckt av alla men jag tror att skulle gräddas lite kortare i vår ugn., kanske 25-27 minuter. Formen blev täckt av apelsinskivor men långt ifrån lika många och överlappande som bilden, ta en extra apelsin om du vill att det ska bli likadant.
Ingrid
Går denna kaka att frysas ?
Birgitta
Går den här att göra i förväg, frysa och servera?
Petra