Tjusigt, apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker. Fantastisk rotsaksbädd med prima små pärllökar, kraftfulla palsternackor och skivade morötter. Fasanbröst, glaserade i honung, apelsinsaft och marmelad, toppar du med en knippe färsk körvel.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carl
2020-03-25Det blev verkligen jättegott! Lite oklart med rotfruktsblandningen i receptet. Jag valde att steka, och sen slänga in allt i en gratängform i ugnen. Purjo, som nämns i löptexten men inte ingredienslistan kanske man borde slängt i, men jag missade att handla det. Oavsett belv det så himla lyckat! Sött och apelsinigt, och häftigt när apelsinjuicen efter ett tag bytte konsistens till sirapskonsistens. Mums!
Redaktionen ICAse
2020-03-26Hej Carl! Roligt att det blev lyckat. Tack för ett bra tips att först steka och sen låta rotfrukterna gå färdigt i ugnen. Vi har nu uppdaterat receptet med mängd purjolök så att den kommer med i inköpslistan nästa gång :) Hälsningar Ulrika
Bengt
2008-01-01Fasanen var utsökt Rotsaksbädd var mycket god. var försiktig med chilin det finns med olika styrkor.