Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker

Tjusigt, apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker. Fantastisk rotsaksbädd med prima små pärllökar, kraftfulla palsternackor och skivade morötter. Fasanbröst, glaserade i honung, apelsinsaft och marmelad, toppar du med en knippe färsk körvel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra fasanbrösten och stek dem i smör i en stekpanna.Ta upp dem och håll dem varma i folie.
  2. Slå i honungen, apelsinsaften, olja samt apelsinmarmelad i stekpannan. Låt koka till sirapsliknande konsistens.
  3. Lägg i fasanbrösten och låt sjuda färdigt i apelsinblandningen. Akta så att inte apelsinblandningen bränns.
  4. Rotsaksbädd: Stek potatisarna, morötter, lök och palsternacka. Under stekning strö över sockret i omgångar. Tillsätt chilin.
  5. Slå över hönsbuljongen och grädden. Låt koka in.
  6. Tillsätt purjon och låt koka med en liten stund. Smaka av med citron och salt samt körveln.
  7. Lägg en rotsaksbädd på tallriken. Lägg på det glaserade fasanbröstet och toppa med körvelknippen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fasanbröst
  • salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning
  • 3 msk flytande honung
  • saften av 4 apelsiner
  • 1 msk olja
  • 3 msk apelsinmarmelad
Rotsaksbädd
  • 8 potatisar
  • 6 små skivade morötter
  • 8 pärllökar
  • 4 grovstrimlade palsternackor
  • 1 msk smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl uppvispad grädde
  • saften av 1/2 citron
  • salt
  • 2 msk hackad körvel
  • färsk körvel till garnering
Lägg till i inköpslistan