Apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker

3
2
Apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker

Tjusigt, apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker. Fantastisk rotsaksbädd med prima små pärllökar, kraftfulla palsternackor och skivade morötter. Fasanbröst, glaserade i honung, apelsinsaft och marmelad, toppar du med en knippe färsk körvel.

Apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker

Ingredienser

4 portioner
4 fasanbröst
salt
vitpeppar
smör till stekning
3 msk flytande honung
saften av 4 apelsiner
1 msk olja
3 msk apelsinmarmelad

Rotsaksbädd

8 potatisar
6 små skivade morötter
8 pärllökar
4 grovstrimlade palsternackor
1 msk smör
2 msk farinsocker
1 finhackad röd chili
1 dl hönsbuljong
1 dl uppvispad grädde
1/2 purjolök (à 300 g)
saften av 1/2 citron
salt
2 msk hackad körvel
färsk körvel till garnering

För alla

Kontrollera noga innehåller i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Carl

2020-03-25

Det blev verkligen jättegott! Lite oklart med rotfruktsblandningen i receptet. Jag valde att steka, och sen slänga in allt i en gratängform i ugnen. Purjo, som nämns i löptexten men inte ingredienslistan kanske man borde slängt i, men jag missade att handla det. Oavsett belv det så himla lyckat! Sött och apelsinigt, och häftigt när apelsinjuicen efter ett tag bytte konsistens till sirapskonsistens. Mums!

Redaktionen ICAse

2020-03-26

Hej Carl! Roligt att det blev lyckat. Tack för ett bra tips att först steka och sen låta rotfrukterna gå färdigt i ugnen. Vi har nu uppdaterat receptet med mängd purjolök så att den kommer med i inköpslistan nästa gång :) Hälsningar Ulrika

Bengt

2008-01-01

Fasanen var utsökt Rotsaksbädd var mycket god. var försiktig med chilin det finns med olika styrkor.