Apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker
Tjusigt, apelsinglaserat fasanbröst med rotsaker. Fantastisk rotsaksbädd med prima små pärllökar, kraftfulla palsternackor och skivade morötter. Fasanbröst, glaserade i honung, apelsinsaft och marmelad, toppar du med en knippe färsk körvel.
Ingredienser
4 portioner
4 fasanbröst
salt
vitpeppar
smör till stekning
3 msk flytande honung
saften av 4 apelsiner
1 msk olja
3 msk apelsinmarmelad
Rotsaksbädd
8 potatisar
6 små skivade morötter
8 pärllökar
4 grovstrimlade palsternackor
1 msk smör
2 msk farinsocker
1 finhackad röd chili
1 dl hönsbuljong
1 dl uppvispad grädde
1/2 purjolök (à 300 g)
saften av 1/2 citron
salt
2 msk hackad körvel
färsk körvel till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev verkligen jättegott! Lite oklart med rotfruktsblandningen i receptet. Jag valde att steka, och sen slänga in allt i en gratängform i ugnen. Purjo, som nämns i löptexten men inte ingredienslistan kanske man borde slängt i, men jag missade att handla det. Oavsett belv det så himla lyckat! Sött och apelsinigt, och häftigt när apelsinjuicen efter ett tag bytte konsistens till sirapskonsistens. Mums!
Carl
2020-03-25Hej Carl! Roligt att det blev lyckat. Tack för ett bra tips att först steka och sen låta rotfrukterna gå färdigt i ugnen. Vi har nu uppdaterat receptet med mängd purjolök så att den kommer med i inköpslistan nästa gång :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-26Fasanen var utsökt Rotsaksbädd var mycket god. var försiktig med chilin det finns med olika styrkor.
Bengt
2008-01-01