Apelsinfudge

Apelsinfudge är ett klassiskt julgodis som ska vara så söt att det nästan ilar i tänderna. Här ger du enkelt apelsinfudgen en julig smak med hackad apelsinchoklad. Håll koll på smetens temperatur, när den har uppnått rätt antal grader är det dags att hälla ut den och sedan skära den i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi493 KJ / 118 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.5 g
Kommentarer
12 stJättebra recept på fudge! Gjorde en till sats med choklad, flingsalt och hasselnötter i, blev himla gott! Ska testa med vit choklad och polka i nästa gång.
Lilly
Får ej till det så den stelnar
Emma
Favoriten på julgodisbordet!!
Victoria
Går även bra att göra mjölkproteinfri med aito vispgrädde, veganskt margarin och so free (mörk) apelsinchoklad
Maria
Det är fantastiska❤️❤️
Emma
Tog drygt en timma. Mycket god
Maja-stina
Fungerar utmärkt med andra smaker på chokladen. Vi har provat flera stycken och mintcrisp är en favorit!
Sofia
Hållbarheten på dessa är det 1 eller 2 veckor ? :) gott
Katarina
Hej Katarina! De håller längre än så, om de förvaras i kylskåp. En månad i alla fall! Så du kan njuta av dem länge. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan tilläggas att det tar ca 20-25 minuter att koka upp till 125c (framgår i ICAs andra fudgerecept). Går snabbt till 105c, därefter så L Å N G S A M T att man kan tro att termometern är felaktig. Jo, jag kokade för kort tid (låg temperatur) första gången. Men det blev en god apelsinfudgekräm.
Anders
Ny favorit!
Anna