Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Apelsindessert

En smaskig och färggrann c-vitaminrik efterrätt. Den här desserten gjord på apelsiner, ges överraskande smaker av basilika, kanel och rörsocker. En efterrätt enkel att laga, fin att titta på, god att äta.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva apelsiner. Smält smör i en stekpanna och tillsätt rörsocker och hackad färsk basilika. Blanda och fräs på hög värme 2 minuter.
  2. Lägg i apelsinskivorna och stek dem hastigt. Pudra över kanel vid servering. Garnera ev med basilikablad. Mums!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 apelsiner
  • 75 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl hackad färsk basilika
Lägg till i inköpslistan