Apelsincurd

Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Apelsincurd

Curd med en twist. Av apelsinjuice, apelsinskal, socker, äggulor och smör kan du göra en helt magisk curd. Denna apelsincurd funkar toppen som fyllning i tårta eller som pålägg på smörgås eller scones.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Apelsincurd

Ingredienser

ca 3 dl
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl strösocker
4 äggulor
75 g smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Blev jättesmaskig, men tog mer skal och lite mer citron och smaken blev mer intensiv. Går bra att dra ner lite på sockret också om man inte vill ha den för söt tex. smörgåsen. Toppensöt till chockladkaka

    Anita

  • Smakar inte så mycket tycker jag.

    Klara

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1921 KJ / 460 kCal
Fett28 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Fransk rabarbermarmelad
    Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomatmarmelad med hetta
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallon- och paprikamarmelad till ost
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronmarmelad
    Betyg 4 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citron- och limemarmelad
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad