Apelsincheesecake på chokladbotten

Bjud på denna apelsincheesecake med mumsig chokladbotten till efterrätt i helgen. Gör din cheesecake med härligt citrussmakande fyllning ett tag innan servering och låt kakan stå till sig i kylskåp. Dekorera med apelsin och citronmeliss.

Ingredienser
8 portioner
Chokladbotten
100 g smör eller margarin
10 st digestivekex (10 kex motsvarar ca 100 g)
1 msk kakao
Apelsinfyllning
2 gelatinblad
1 förp färskost (à 125 g)
1 förp kvarg 10 % (à 250 g)
1 dl florsocker
saft och skal från 1 apelsin
Garnering
2 apelsiner
citronmelissblad
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stHittar inte kvarg gourmet och inte heller hur mycket den innehåller. skriv hellre vikt, som det är gjort på färskosten
Ulf
Hej Ulf! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det går bra att välja kvarg 10% fett. Vi har ändrat det i receptet och även angett vikt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket