Sillbiff från Buhres fisk

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
2
Sillbiff från Buhres fisk

Sillbiff med härliga inslag från tabasco, dijonsenap och dill. Fisken paneras och steks tills den får en krispig yta. Tillsammans med den fylliga och smakrika remouladsåsen är sillen magnifik.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Sillbiff från Buhres fisk

Ingredienser

4 portioner
400 g  malen sill - eller strömmingsfilé
1   liten hackad gul lök
1 msk  vetemjöl
2 tsk  ströbröd
1 dl  mjölk (3%)
1 tsk  salt
1/2 tsk  vitpeppar
1/2 dl  finskuren dill
5   droppar tabasco
1 msk  dijonsenap
smör till stekning

Remouladsås

4/5 dl  majonnäs
1/2 dl  lättfil
1/2 dl  bostongurka
1 tsk  kapris
1 msk  senap
2 msk  hackad persilja, dill och/eller gräslök
salt och peppar

För alla

Läs noga ingredienserna på majonnäsen. I övrigt innehåller rätten laktos, gluten och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot majsstärkelse (Maizena), använd glutenfritt ströbröd och servera på glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

kanske en dum fråga men ska jag dra av skinnet?

Birgitta

2024-04-08

Hej Birgitta! Det behövs inte. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-08

Enkelt och mycket gott! Serverade i hamburgebröd med sallad, rödlök & dressing. Gott med potatismos till!

Marie

2005-08-16

Testa liknande recept

Inlagd sill med äpple och senapssås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungssill
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillklämma
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk stekt salt sill med gräddkokt lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga