Sillbiff från Buhres fisk

10
1
Sillbiff från Buhres fisk

Sillbiff med härliga inslag från tabasco, dijonsenap och dill. Fisken paneras och steks tills den får en krispig yta. Tillsammans med den fylliga och smakrika remouladsåsen är sillen magnifik.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Sillbiff från Buhres fisk

Ingredienser

4 portioner
400 g malen sill - eller strömmingsfilé
1 liten hackad gul lök
1 msk vetemjöl
2 tsk ströbröd
1 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 dl finskuren dill
5 droppar tabasco
1 msk dijonsenap
smör till stekning

Remouladsås

4/5 dl majonnäs
1/2 dl lättfil
1/2 dl bostongurka
1 tsk kapris
1 msk senap
2 msk hackad persilja, dill och/eller gräslök
salt och peppar

För alla

Läs noga ingredienserna på majonnäsen. I övrigt innehåller rätten laktos, gluten och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot majsstärkelse (Maizena), använd glutenfritt ströbröd och servera på glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Marie

2005-08-16

Enkelt och mycket gott! Serverade i hamburgebröd med sallad, rödlök & dressing. Gott med potatismos till!