Sillbiff från Buhres fisk
Sillbiff med härliga inslag från tabasco, dijonsenap och dill. Fisken paneras och steks tills den får en krispig yta. Tillsammans med den fylliga och smakrika remouladsåsen är sillen magnifik.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
4 portioner
400 g malen sill - eller strömmingsfilé
1 liten hackad gul lök
1 msk vetemjöl
2 tsk ströbröd
1 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 dl finskuren dill
5 droppar tabasco
1 msk dijonsenap
smör till stekning
Remouladsås
4/5 dl majonnäs
1/2 dl lättfil
1/2 dl bostongurka
1 tsk kapris
1 msk senap
2 msk hackad persilja, dill och/eller gräslök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
kanske en dum fråga men ska jag dra av skinnet?
Birgitta
2024-04-08Hej Birgitta! Det behövs inte. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-08Enkelt och mycket gott! Serverade i hamburgebröd med sallad, rödlök & dressing. Gott med potatismos till!
Marie
2005-08-16