Apelsin- och vallmokaka

Betyg 3.3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Apelsin- och vallmokaka

Recept på smaskig apelsin- och vallmokaka att servera som efterrätt. Kakan gör du med bland annat vallmofrön, brun farin, ägg, apelsin och fil. Servera med en syrlig apelsinkräm av kvarg, honung och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Apelsin- och vallmokaka

Ingredienser

1 kaka
3/4 dl blått vallmofrö
250 g smör
3 dl brun farin
3 ägg
1 dl pressad apelsin
1 dl lättfil
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
finrivet skal av 1 apelsin
5 dl vetemjöl

Apelsinkräm

250 g kvarg gourmet
1 dl flytande honung
finrivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här

00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kompakt kaka som räcker till många. Trots allt det söta så gör apelsinsmaken och kesellan att den känns fräsch och god.

    Peter

Testa liknande recept

  • Chokladmousse med kvarg
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillbiff från Buhres fisk
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paprikaägg
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Proteinbagels
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Små laxägg
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinkvåfflor med senapskräm
    Betyg 2.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad