Apelsin- och sichuangravad lax

Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Kolhydrater4.5 g
Protein18.4 g
Kommentarer
4 stHej! När ”alla” andra gravlax-recept har 2 dygn som gravtid, varför 3-5 på detta? Blir den inte bara hård då? Undrar Elsie
Elsie
Hej Elsie! Tack för din fråga. Nu har vi ändrat receptet till vår vanliga tid för gravning. Vet faktiskt inte vad som hände här. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Serverade på julafton och det var super gott.
Roberto
... förlåt - peppar
Kenneth