Apelsin- och sichuangravad lax

Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Apelsin- och sichuangravad lax

Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.

Apelsin- och sichuangravad lax

Ingredienser

10 portioner
1 msk krossad sichuanpeppar eller rosépeppar
1/2 dl salt
4 msk strösocker
1 kg färsk laxfilé med skinn (gärna mittbit)
rivet skal av 2 apelsiner

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hej! När ”alla” andra gravlax-recept har 2 dygn som gravtid, varför 3-5 på detta? Blir den inte bara hård då? Undrar Elsie

    Elsie

    Hej Elsie! Tack för din fråga. Nu har vi ändrat receptet till vår vanliga tid för gravning. Vet faktiskt inte vad som hände här. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Serverade på julafton och det var super gott.

    Roberto

  • ... förlåt - peppar

    Kenneth

Näringsvärde per portion

Energi834 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Kolhydrater4.5 g
Protein18.4 g

Testa liknande recept

  • Gravlax götheborg
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mumma med citrus
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med granatäpple
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabbgravad lax, grundrecept
    Betyg 3.5 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad