Adventskaka med apelsin och kardemumma
Julens högtid står för dörren och finns det något härligare än att fira in den med denna underbart fina adventskaka med kardemumma och apelsin. Dekorationerna gör du med hjälp av Ahlgrens bilar-frosting och godis. Gulligare blir det ej!
Ingredienser
ca 15 bitar
Frosting
5 dl vispgrädde
100 g vita ahlgrens bilar (100 g motsvarar ca 125 bilar, se tips)
Kaka
150 g smör (+ extra till formen)
4 ägg
4 dl rörsocker
1 dl färskost eller turkisk yoghurt
1 1/2 msk grovstött kardemumma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
skal och saft från 1 apelsin
mandelmjöl (till formen)
grönt och gult godis (gärna bridgeblandning)
florsocker (att pudra över kakan)
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Cloetta.
Gör så här
Tips
En påse Ahlgrens bilar à 160 g innehåller ca 200 bilar med ca 1/3 av varje färg. Så till detta recept behövs ca 2 påsar bilar, alt blanda i några rosa bilar då blir smeten lite ljust rosa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer