Ansjovisröra med salladslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ansjovisröra med salladslök

Ansjovisröra med salladslök är en härlig rätt där du kan byta ut ansjovisen mot ansjoviskryddad sillfilé. Blanda ansjovis, lök, kapris och lätt crème fraiche och servera med kokt salladslök och garnera med rädisor och dillvippor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ansjovisen rinna av väl. Finhacka den. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ansjovis, lök, kapris och lättcrème fraiche. Smaka av med svartpeppar. Ställ kallt.
  2. Ansa och skölj salladslöken. Koka upp vatten och salt (1 tsk/liter vatten) i en vid kastrull eller traktörpanna. Lägg i salladslöken och koka den mjuk, ca 3 minuter. Ta upp löken och låt den rinna av ordentligt.
  3. Fördela löken på 4 assietter (för 4 port) och klicka ansjovisröran vid sidan om. Garnera med sköljda, skivade rädisor och dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Ansjovisfiléerna kan bytas mot ansjoviskryddade sillfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 dl crème fraiche (lätt)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök (1 knippe motsvarar ca 12 st)
  • 10 rädisor
  • 8 dillvippa
Lägg till i inköpslistan