Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ansjovisfylld strömmingsflundra med kapris- och gurksallad

Denna ansjovisfylld strömmingsflundra med kapris- och gurksallad kommer bli uppskattad både av barn och vuxna. Panera strömmingsflundran för en underbart krispig yta som passar perfekt till härlig, fräst kapris- och gurksallad och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Blanda anjovis, dill och bröd i en matberedare eller mixer. Tillsätt matfett och olja under omrörning.
  2. Bred fyllningen mellan två strömmingssfiléer. Panera i rågsikten blandat med saltet. Stek strömmingen i matfettet i en stekpanna.
  3. Sallad: Skölj, kärna ur och skär gurkan i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs gurka, lök och kapris i matfettet i en kastrull. Tillsätt kaprisspadet.
  4. Servera strömmingen med gurksalladen, kokt potatis och citronklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 strömmingsfiléer
  • 1 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
Fyllning
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 knippe dill
  • 2 skivor kantskuret vitt bröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
Kapris- och gurksallad
  • 1/2 gurka
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk inlagd kapris
  • 2 msk kaprisspad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?