Ansjovis- och strömmingslåda
Denna trevliga ansjovis- och strömmingslåda är husmanskost när den är som bäst. De salta strömmingsfiléerna brer du med en smakrik blandning av ansjovis, persilja och tomatpuré före de rullas ihop och ugnssteks. Ät potatismos med gräslök till lådan.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
800 g strömmingsfilé
2 burkar ansjovisfilé (à 125 g)
1 knippe persilja
3 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
smör (till formen)
ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så ska en strömmimgslåda göras, men riktigt strömming från Bönan ska det vara och det är tyvärr inte så lätt att få tag i nu mer.
Tomas
2022-01-25det här var inte dumt alls
Per
2004-10-20