Ansjovis- och strömmingslåda

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Ansjovis- och strömmingslåda

Denna trevliga ansjovis- och strömmingslåda är husmanskost när den är som bäst. De salta strömmingsfiléerna brer du med en smakrik blandning av ansjovis, persilja och tomatpuré före de rullas ihop och ugnssteks. Ät potatismos med gräslök till lådan.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ansjovis- och strömmingslåda

Ingredienser

4 portioner
800 g  strömmingsfilé
2   burkar ansjovisfilé (à 125 g)
1   knippe persilja
3 msk  tomatpuré
2 dl  vispgrädde
smör (till formen)
ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Så ska en strömmimgslåda göras, men riktigt strömming från Bönan ska det vara och det är tyvärr inte så lätt att få tag i nu mer.

Tomas

2022-01-25

det här var inte dumt alls

Per

2004-10-20

Testa liknande recept

Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk strömminglåda
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömmingsrulader med krispig morotssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Strömmingslåda à la Jacob
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga