Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ansjovis- och strömmingslåda

Denna trevliga ansjovis- och strömmingslåda är husmanskost när den är som bäst. De salta strömmingsfiléerna brer du med en smakrik blandning av ansjovis, persilja och tomatpuré före de rullas ihop och ugnssteks. Ät potatismos med gräslök till lådan.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll spadet av ansjovisen, spara det. Skär filéerna i småbitar. Hacka persiljan. Blanda ansjovis, persilja och tomatpuré.
  3. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Fördela tomatblandningen på strömmingarna. Rulla ihop försiktigt.
  4. Smöra en ugnssäker form. Lägg i rullarna.
  5. Blanda grädden med 1/2 dl ansjovisspad (för 4 port). Häll detta över strömmingarna. Strö över ströbröd. Ugnsstek i 20 minuter.
  6. Servera med potatismos som smaksatts med gräslök samt några tomatklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g strömmingsfilé
  • 2 burkar ansjovisfilé (à 125 g)
  • 1 knippe persilja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • smör (till formen)
  • ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?