Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Denna strömming, som du fyller med ansjoviskryddad sillfilé och dill, är en lysande fiskrätt du serverar med potatismos. Strömmingsfiléerna, som paneras, får en fin knaprighet och kombinerar väl med det lena potatismoset och en söt morotssky.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Ingredienser

4 portioner
100 g ansjoviskryddad sillfilé
3 msk finskuren dill
600 g strömmingsfilé
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt
peppar

Grönt mos

1 kg potatis (mjölig sort)
1 1/2 - 2 dl mjölk
25 g smör
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar

Morotssky

2 morötter
1 liten gul lök
2 tsk finriven ingefära
1 msk smör
1 krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl vatten
ca 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

00:08:00
00:02:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Senapsstekt strömming med pepparrot
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Katarinas ättikströmming
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt inlagd strömming
    Betyg 4.8 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad