Ansjovis i senapssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ansjovis i senapssås

Rullade ansjovisfiléer som får dra till sig den lysande smaken av sås på svensk och fransk senap. Ansjovis i senapssås är en fyllig liten rätt som passar bra på buffébordet till flera av våra svenska högtider: jul, påsk och midsommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senap, socker och vinäger i en skål med rund botten. Rör kraftigt med visp och tillsätt oljan i en fin stråle. Rör tills såsen är lagom tjock. Vänd ner dillen.
  2. Slå upp såsen i en låg skål. Rulla ihop filéerna och lägg dem i såsen. Låt dem dra ett par timmar före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask ansjovisfiléer (à ca 125 g)
Sås
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1/2 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan