Ankbröst med tomatröra

Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
1
Ankbröst med tomatröra

En snabblagad men mycket smakfull och vinnande rätt som gör sig bra som förrätt till helgen eller festen. Servera ankbröst eller parmaskinka med pepparrotsyoghurt och en färgrik tomatröra med flera ingredienser och smaker i som gifter sig perfekt med varandra.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Ankbröst med tomatröra

Ingredienser

4 portioner
300 g  ankbröst (sockersaltat, lufttorkat eller parmaskinka)

Tomatkompott

4   röda tomater
4   gula tomater
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
8   basilikablad
saft av 1   apelsin
2 msk  honung
1 msk  sherryvinäger
1 dl  olivolja
1/2 dl  kokta korngryn
salt och peppar

Sås

1 dl  matlagningsyoghurt
2 msk  riven pepparrot
salt och peppar

Gör så här

Tips

Livsmedelsverket rekomenderar att allt fågelkött upphettas till minst 60 grader. Alltså är den svenska rekommendationen att välja parmaskinka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

Det beskrivvs inte hur man tillagar ankbrösten!

Ann-kristin

2004-12-13

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga