Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ankbröst med tomatröra

En snabblagad men mycket smakfull och vinnande rätt som gör sig bra som förrätt till helgen eller festen. Servera ankbröst eller parmaskinka med pepparrotsyoghurt och en färgrik tomatröra med flera ingredienser och smaker i som gifter sig perfekt med varandra.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna till kompotten. Skär dem i klyftor. Finhacka lök och vitlök. Strimla basilikabladen.
  2. Koka upp apelsinsaft, honung och vinäger. Tillsätt olivoljan. Blanda ner övriga ingredienser. Håll kompotten varm.
  3. Blanda yoghurt och pepparrot. Salta och peppra.
  4. Lägg ut parmaskinan eller ankbröst på ett fat, garnera med tomatröran och yoghurtsåsen. Vill man få det att se extra spännande ut kan tomaterna till kompotten staplas på höjden och krönas med röd basilika.

Tips

Livsmedelsverket rekomenderar att allt fågelkött upphettas till minst 60 grader. Alltså är den svenska rekommendationen att välja parmaskinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g ankbröst (sockersaltat, lufttorkat eller parmaskinka)
Tomatkompott
  • 4 röda tomater
  • 4 gula tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 basilikablad
  • saft av 1 apelsin
  • 2 msk honung
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl kokta korngryn
  • salt och peppar
Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?