Ankbröst med tomatröra

33
1
Ankbröst med tomatröra

En snabblagad men mycket smakfull och vinnande rätt som gör sig bra som förrätt till helgen eller festen. Servera ankbröst eller parmaskinka med pepparrotsyoghurt och en färgrik tomatröra med flera ingredienser och smaker i som gifter sig perfekt med varandra.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Ankbröst med tomatröra

Ingredienser

4 portioner
300 g ankbröst (sockersaltat, lufttorkat eller parmaskinka)

Tomatkompott

4 röda tomater
4 gula tomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
8 basilikablad
saft av 1 apelsin
2 msk honung
1 msk sherryvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl kokta korngryn
salt och peppar

Sås

1 dl matlagningsyoghurt
2 msk riven pepparrot
salt och peppar

Gör så här

Tips

Livsmedelsverket rekomenderar att allt fågelkött upphettas till minst 60 grader. Alltså är den svenska rekommendationen att välja parmaskinka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Ann-kristin

2004-12-13

Det beskrivvs inte hur man tillagar ankbrösten!