Ankbröst med tomatröra
En snabblagad men mycket smakfull och vinnande rätt som gör sig bra som förrätt till helgen eller festen. Servera ankbröst eller parmaskinka med pepparrotsyoghurt och en färgrik tomatröra med flera ingredienser och smaker i som gifter sig perfekt med varandra.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996
Ingredienser
4 portioner
300 g ankbröst (sockersaltat, lufttorkat eller parmaskinka)
Tomatkompott
4 röda tomater
4 gula tomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
8 basilikablad
saft av 1 apelsin
2 msk honung
1 msk sherryvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl kokta korngryn
salt
peppar
Sås
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk riven pepparrot
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det beskrivvs inte hur man tillagar ankbrösten!
Ann-kristin
2004-12-13