Ankbröst med tomatröra

Betyg 2.8 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ankbröst med tomatröra

En snabblagad men mycket smakfull och vinnande rätt som gör sig bra som förrätt till helgen eller festen. Servera ankbröst eller parmaskinka med pepparrotsyoghurt och en färgrik tomatröra med flera ingredienser och smaker i som gifter sig perfekt med varandra.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
300 g ankbröst (sockersaltat, lufttorkat eller parmaskinka)

Tomatkompott

4 röda tomater
4 gula tomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
8 basilikablad
saft av 1 apelsin
2 msk honung
1 msk sherryvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl kokta korngryn
salt
peppar

Sås

1 dl matlagningsyoghurt
2 msk riven pepparrot
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det beskrivvs inte hur man tillagar ankbrösten!

    Ann-kristin

Testa liknande recept

  • Stekt ankbröst
    Betyg 2.7 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad anka med bondbönor
    Betyg 2.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoisinanka med bellaverde
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ankbröst med rödkål
    Betyg 2.7 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Anka Provencale med råstekt potatis
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad