Ankbröst med apelsinsås

Betyg 3.1 av 5.129 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Ankbröst med apelsinsås

Om du är ute efter en lyxig och festlig middagsrätt så är det här ett strålande recept för dig. Anka med apelsinsås passar utmärkt att servera som varmrätt vid festliga tillfällen, och är dessutom himmelskt gott!

Ankbröst med apelsinsås

Ingredienser

4 portioner

Apelsinsås

1 hel kyckling
2 msk matolja
1 morot
1 lök
1 bit rotselleri (à ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
3 färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1 msk socker
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 tsk timjan
1 flaska rött matlagningsvin (à 33 cl)
1 l vatten
3 apelsiner
3 cl cognac
salt
svartpeppar från kvarnen
100 g smör

Ankbröst

2 ankbröst
1 msk smör
salt
svartpeppar

Gör så här

01:00:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Hej, Jag undrar också hur mkt vatten som ska i? Står inget om det i ingredienslistan.

    Malin

    Hej Malin! Ursäkta sent svar. Det ska vara 1 liter vatten i. Våra kockar har gjort lite småjusteringar i receptet och receptet är uppdaterat med justeringar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej Svante! Tack för din konstruktiva kritik. Vi har korrigerat lite i receptet men behöver laga om denna rätt för att allt ska bli perfekt. Semestertider just nu så tyvärr kan vi inte fixa det just nu. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hej, jag lagade ungefär enligt receptet och det blev gott. Men jag har lite (som jag tycker) konstruktiv kritik: 1. Det står inte hur mycket vatten man ska ha. 2. Vad betyder "koka ihop"? Är det detsamma som koka upp? Borde preciseras. 3. "Mixa med kallt smör mot slutet": ni menar väl inte att man ska använda mixer? Det smälter väl i såsen ändå? Och i slutet av vad? Medans man silar fonden? 4. "Grilla på högsta värme från början" - menar ni att man ska sänka sedan? Kan gärna stå i såfall.

    Svante

Testa liknande recept

  • Grillad anka med bondbönor
    Betyg 2.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt ankbröst
    Betyg 2.7 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoisinanka med bellaverde
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ankbröst med rödkål
    Betyg 2.7 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Anka Provencale med råstekt potatis
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad