Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Anka med kastanjer och syltad kvittenfrukt

Fantastiskt god och smakrik rätt som är värd lite extra tid. Ankan tillagas mestadels i ugnen och under tiden kan du förbereda tillbehören som består av syltad frukt, grillade kastanjer och potatis med smak av timjan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Stycka ankan. Bryn i het panna med ankfett.
  3. Bröstet steks färdigt i ugn ca 12 min, tills köttet är rosa.
  4. Hacka skrovet fint. Bryn tillsammans med schalottenlök, timjan. Tillsätt Banuyls, kalvfond och anklåren. Låt brässera ca 30 min.
  5. Tag upp låren och sila såsen.
  6. Kvittenfrukt: Skala och skär kvittenfrukterna i 4 delar. Sylta dem i sockerlagen. Sjud ca 15 min.
  7. Potatis: Skär potatisen i rektanglar. Stek gyllene i ankfett, salladslök, timjan och lite vatten. Sjud tills löken är mjuk.
  8. Kastanjer: Skär kryss i kastanjerna. Baka på saltbädd i 200°C. Tillsätt löken och potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 anka
  • ankfett
  • 1 stor schalottenlök (finhackad)
  • 2 dl kalvfond
  • 2 dl Banuyls
Syltad kvittenfrukt
  • 4 kvittenfrukter (alt äpple eller päron)
Sockerlag till kvittenfrukt
  • 60 g socker
  • 1/2 citron
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 dl vatten
Potatis
  • 4 port potatis
  • ankfett
  • 1 finhackad salladslök
  • timjan
Kastanjer
  • kastanjer
  • salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer