Rostade kastanjer
Nyrostade kastanjer är supergott som tillbehör eller liten förrätt. Välj ätbara kastanjer som du hittar i butiken, hästkastanjer som är vanligast i den svenska naturen är inte ätbara. Du kan också servera kastanjerna som snacks. Gott med smör smaksatt med citron och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
400 g färska ätbara kastanjer
3 msk salt + flingsalt
1/2 dl matolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Man vill inte ha olja på skalen när man ska skal dem efteråt. De får stå i grovt salt för att stå stadigt. Äts med smör o flingsalt.
Cecilia
2024-11-17@Mark: jo både hästkastanj (oätlig) och ätbara kastanjer växer i Sverige.
Hanna
2024-10-19Jag lyckades äta några hästkastanjer, som är giftiga. De flesta vet det säkert men bra ändå om det står i receptet att ätbara kastanjer inte växer i Sverige! Man är ju van vid att det brukar varnas för sådant i recept tex med fläder...
Mark
2024-10-07Hej Mark! Hoppas du mår bra nu. Tack för din kommentar, vi har lagt till att det är ätbara kastanjer från butiken vi menar att man ska använda. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-09