Anisstekt banan med frusen grädde
![Anisstekt banan med frusen grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86249/cf_259/anisstekt_banan_med_frusen_gradde.jpg)
Frusen grädde är som en enklare variant av glass, här får grädden en härlig sötma tack vare florsocker. Delade bananer steks i en blandning av smält smör, socker och krossad stjärnanis. Gyllenbrunt och ljuvligt tillsammans med den lättfrusna grädden!
![Anisstekt banan med frusen grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86249/cf_259/anisstekt_banan_med_frusen_gradde.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 stjärnanis
2 msk smör
2 msk strösocker
2 bananer
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart mjölkfritt alternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1627 KJ / 389 kCal
Fett30.8 g
Kolhydrater26.4 g
Protein1.9 g
Kommentarer