Anisstekt banan med frusen grädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Anisstekt banan med frusen grädde

Frusen grädde är som en enklare variant av glass, här får grädden en härlig sötma tack vare florsocker. Delade bananer steks i en blandning av smält smör, socker och krossad stjärnanis. Gyllenbrunt och ljuvligt tillsammans med den lättfrusna grädden!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden med florsockret och frys den i en låg form ca 1 timme. Rör i den då och då.
  2. Krossa stjärnanisen lätt. Låt smör och socker smälta i en medelvarm panna tillsammans med stjärnanisen under omrörning.
  3. Skala, dela och lägg bananerna i pannan och stek dem gyllenbruna.
  4. Servera bananerna med den lättfrusna grädden.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart mjölkfritt alternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 bananer
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1627 kJ / 389 kCal