UNDER 30 MIN | Medel

Stjärnanisstekta bananer med glass

Stjärnanis och rostad kokos ger stuns åt de stekta bananerna i den här snabbt tillagade efterrätten. Servera gärna med kokosglass som får smälta ner över de varma bananerna. En lättlagad banandessert som blir en suverän avslutning på en asieninspirerad middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Mortla stjärnanisen fint. Skala och skär bananerna på längden. Stek dem gyllene i smör, stjärnanis och socker i en stekpanna.
  3. Servera bananerna med glass och toppa med rostad kokos.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl riven kokos
  • 3 st stjärnanis
  • 4 bananer
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
Till servering
  • vaniljglass eller kokosglass

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 301 kCal