Ångkokta dumplings

Betyg 2.8 av 5.291 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ångkokta dumplings

Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Ångkokta dumplings

Ingredienser

36 degknyten
2 salladslökar
2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak choi)
1 1/2 cm färsk ingefära
250 g fläskfärs
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
1 msk vinäger, gärna risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter
kinakålsblad till ångkokning

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hur många dumplings ungefär kan man göra åt gången i bambukorgen?

    Lollo

    Hej Lollo! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
    Betyg 4.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dumplings med färs och ingefära
    Betyg 4.1 av 5.374 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekta svampdumlings med dippsås
    Betyg 3.2 av 5.211 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad