Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ångbåtsbiff

Detta recept kallat ångbåtsbiff består av stekt, utskuren biff som toppas med underbar, varm rödlöksbuljong. Servera direkt det goda köttet och såsen med hackad persilja och nykokt potatis på sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Låt en matsked matfett bli ljusbrunt i en stekpanna och stek löken på medelvärme cirka 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter.
  2. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Salta och peppra lätt på båda sidor. Låt två matskedar matfett bli riktigt brunt i het stekpanna. Stek biffarna ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar.
  3. Koka upp löken och slå den het över biffarna och servera genast. Strö hackad persilja över och servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor utskuren biff (à 150 g)
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 1/2 rödlökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?