Ängamat

Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Ängamat

Ett enkelt och gott recept på husmanskost som uppskattas av både stora som små. Ängamat gör du av blomkål, morötter, purjolök och ärter. Severa grönsaksblandningen tillsammans med en ostsmörgås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud
6 späda morötter
1 purjolök
8 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 dl ärtor
salt
peppar
persilja

Till servering

bröd
ost

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Ett tips för den tidsutmanade är att slänga ner en påse frysta sommargrönsaker med purjolöken - om man kommit ihåg att köpa det :) mumsigt och skönt mättande

    Elsa

  • Bra grundrecept men tog grädde istället för mjölk och kokade grönsakerna i buljong istället för bara vatten.

    Karin

  • Jättegott, jag tog i lite palsternacka och stjälkselleri. Kryddade med örtsalt Herbamare och tog grädde istället för mjölk och redning och smör.

    Yvon

Testa liknande recept

  • Vårgryta på Indiavis
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksrostad blomkål
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig ärtpasta med räkor
    Betyg 3 av 5.91 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkål, gräslök och lime
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad