Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Anders & Annas tonfiskburritos

Burritos på tonfisk är både gott och superenkelt att göra. Lite majs, tonfisk, kvarg, ost och tortillabröd är allt du behöver. Passar perfekt till fredagsmyset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majs och tonfisk rinna av.
  2. Blanda majs och tonfisk med kvarg och smaka av med peppar.
  3. Fördela röran på tortillabröden. Vik över ena sidan av tortillan, vik in botten och rulla ihop.
  4. Lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, 10-15 min tills osten har smält och burriton är genomvarm. Servera med tacosås, medium eller hot, och fräsch sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten burk majs (à ca 200 g)
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk kvarg (à 250 g)
  • 0,8 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
  • 6 tortillabröd
  • 2 dl riven ost med lagrad smak
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?