Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Andbröst med svampgulasch och honungsyoghurt

Färgrik och obeskrivligt god svampgulasch med andbröst och honungsyoghurt. Klassisk, blandad svamp, enkla grönsaker kryddade med chilipulver, kummin och vitlök. Smakrik honungsyoghurt serveras till de stekta, matiga andbrösten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Honungsyoghurt: Blanda ihop ingredienserna till honungsyoghurten. Ställ kallt fram till servering.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Salta och peppra andbrösten. Stek andbrösten i het stekpanna med skinnsidan ned. Bryn runt om. Sätt in i ugnen i 5 min.
  4. Svampgulasch: Fräs potatisen, löken och vitlöken i smöret. Pudra över paprikapulvret och chilipulvret. Fräs på svag värme så att det inte bränns.
  5. Tillsätt kycklingbuljongen och libbstickan. Låt koka tills potatisen nästan är klar. Stek under tiden svampen knaprig.
  6. Ta ur libbstickan. Smaka av med kummin, salt, peppar och limesaften.
  7. Tillsätt svampen och tomatköttet. Ge ett snabbt uppkok. Rör ner persilja.
  8. Servera med honungsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 andbröst med skinnet kvar
  • salt och peppar
Honungsyoghurt
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk honung
  • 2 tsk limesaft
  • salt
Svampgulasch
  • 500 g tärnad potatis
  • 2 tunt skivade schalottenlökar
  • 1 liten hackad salladslök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 liten kvist libbsticka
  • 800 g små svampar av olika sorter
  • 3 skalade, urkärnade och grovhackade tomater
  • 1 krm malen kummin
  • salt och peppar
  • 1 tsk limesaft
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?