Ananastosca i mikrougn

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Ananastosca i mikrougn

Ananastosca i mikrougn är en smarrig efterrätt som serveras med vispad grädde och gärna ett cocktailbär. Den innehåller ananas, mandel, smör, socker, vetemjöl och mjölk. Denna goda Tosca med ananas kan du verkligen kalla gofika.

Ananastosca i mikrougn

Ingredienser

4 portioner
1   färsk ananas eller konserverade ananasringar (1 färsk motsvarar ca 4-6 konserverade ananasringar)

Glasyr

1 dl  sötmandel eller mandelspån (1 dl sötmandel motsvarar 1 påse mandelspån à 35 g)
50 g  smör eller margarin
1/2 dl  socker
1 msk  vetemjöl
1 msk  mjölk

Till garnering

vispgrädde
4   röda cocktailbär

Gör så här

Tips

Ananasen kan bytas ut mot päron, äpple eller persikor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Gött

Ingela

2004-10-02

Testa liknande recept

Tropiska mandelbakelser
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- & fikonbollar
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brända rosa mandlar
Betyg 2.9 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Estnisk kvargkaka med frukt
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladmousse med ananas i chilikaramell
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julkaka på kort tid
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga