Ananastosca i mikrougn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ananastosca i mikrougn

Ananastosca i mikrougn är en smarrig efterrätt som serveras med vispad grädde och gärna ett cocktailbär. Den innehåller ananas, mandel, smör, socker, vetemjöl och mjölk. Denna goda Tosca med ananas kan du verkligen kalla gofika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ananasen och skär den i 4 cm-tjocka skivor (för 4 port). Ta bort mittstocken. Låt konserverad ananas rinna av på hushållspapper.
  2. Glasyr: Lägg mandeln i en skål och häll på vatten så att det täcker. Skålla mandeln på full effekt 1-1 1/2 min.
  3. Spola mandeln med kallt vatten. Skala och flaga eller strimla den. Lägg alla ingredienserna till glasyren i en skål. Rör om och täck skålen. Hetta upp på full effekt 2 1/2-3 min.
  4. Lägg ananasen på ett fat och bred över toscasmeten. Värm på full effekt 2-3 min. Om det finns grillelement i ugnen, sätt grillen på full effekt och mikrovågsugnen på låg effekt ca 3 min.
  5. Garnernig: Servera ananastoscan med en liten klick vispad grädde. Garnera gärna med cocktailbär.

Tips

Ananasen kan bytas ut mot päron, äpple eller persikor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk ananas eller konserverade ananasringar (1 färsk motsvarar ca 4-6 konserverade ananasringar)
Glasyr
  • 1 dl sötmandel eller mandelspån (1 dl sötmandel motsvarar 1 påse mandelspån à 35 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
Till garnering
  • vispgrädde
  • 4 röda cocktailbär
Lägg till i inköpslistan