Ananastosca i mikrougn
Ananastosca i mikrougn är en smarrig efterrätt som serveras med vispad grädde och gärna ett cocktailbär. Den innehåller ananas, mandel, smör, socker, vetemjöl och mjölk. Denna goda Tosca med ananas kan du verkligen kalla gofika.
Ingredienser
4 portioner
1 färsk ananas eller konserverade ananasringar (1 färsk motsvarar ca 4-6 konserverade ananasringar)
Glasyr
1 dl sötmandel eller mandelspån (1 dl sötmandel motsvarar 1 påse mandelspån à 35 g)
50 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Till garnering
vispgrädde
4 röda cocktailbär
Gör så här
Tips
Ananasen kan bytas ut mot päron, äpple eller persikor.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gött
Ingela
2004-10-02