Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ananastoppade skinkschnitzlar med paprika- och lökfräs

De ananastoppade skinkschnitzlarna har en perfekt kombination av den salta smaken från schnitzlarna och den fräscha och söta smaken från ananasen. Med paprika- och lökfräsen på sidan blir rätten färggrann och ypperligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga klyftpotatisen enligt förpackningens anvisning. 
  2. Skala och skiva rödlöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. 
  3. Fräs lök och paprika i hälften av margarinet ca 5 minuter. Krydda med salt och kajennpeppar. 
  4. Låt ananasen rinna av. Stek schnitzlarna i resten av margarinet ca 3 minuter per sida. Krydda med resterande salt och peppar. Låt ananasen fräsa med någon min vid sidan om i stekpannan. 
  5. Servera schnitzlarna toppade med ananasen, paprika- och lökfräs, klyftpotatis, en blandad sallad och bröd.

För alla

Stek kött och grönsaker i mjölkfritt margarin eller olja om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Rör gärna ner några msk fraiche, max 5% i grönsaksröran om du vill ha en "såsigare" rätt (för 4 port).

Gröna tipset: Servera potatiskroketter och grönsaksfräs med ananastoppad quornfilé om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 burk ananas i skivor (à 227 g)
  • 500 g färsk skinkstek i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden