Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pikant schnitzel med pressad potatis

Ett smakrikt och snabblagat recept på pikant schnitzel. Du behöver bland annat spiskummin, koriander, fänkål, kanel, paprikapulver, skinkstek och lime. Servera den kryddiga schnitzeln med pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta spiskummin, koriander, kardemumma och fänkål i en stekpanna några minuter.
  2. Blanda i kanel, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Fördela kryddblandningen över köttskivorna.
  4. Stek köttet i en blandning av smör och olivolja.
  5. Garnera med rivet limeskal, pressad limejuicen och salta lätt.
  6. Servera med pressad potatis och en sallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen fänkål
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 8 tunna skivor skinkstek (8 tunna skivor motsvarar ca 700g)
  • olivolja till stekning
  • smör till stekning
  • rivet skal och juice av 1 lime
Till servering
  • pressad potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?