Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fikon- och ananassallad med nötter och romskum

Fikon- och ananassallad med nötter och romskum. Frisk och fräsch smak i denna aromatiska sallad innehållande få, men ytterst smakfulla, ingredienser. Romskummet blir pricken över i!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Skär bort skalet från ananasen. Dela den och skär bort den hårda "stocken" i mitten.
  2. Skär ananasen och fikonen i tunna skivor. Grovhacka nötterna.
  3. Koka upp hälften av grädden, mjölk och honung. Vispa samman rom och äggulor. Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter.
  4. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggsmeten. Ta upp och krama ur gelatinbladet. Rör ner det. Låt krämen kallna.
  5. Grovhacka myntan strax före servering. Blanda med fruktskivor och nötter. Lägg upp på tallrikar eller ett serveringsfat.
  6. Vispa den återstående grädden. Mixa krämen med en stavmixer. Rör i den vispade grädden. Klicka skummet på fruktsalladen.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: bjud med mjölkfri glass i stället för romskummet.
Gör äggfri: ersätt romskummet med en klick crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor ananas
  • 6 färska fikon
  • 1 dl blandade, osaltade nötter (t ex valnötter, pistage- och cashewnötter)
  • 3 myntakvistar
Romskum
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk honung
  • 2 msk rom
  • 2 äggulor
  • 1/2 gelatinblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer