Fikon- och ananassallad med nötter och romskum
Fikon- och ananassallad med nötter och romskum. Frisk och fräsch smak i denna aromatiska sallad innehållande få, men ytterst smakfulla, ingredienser. Romskummet blir pricken över i!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 stor ananas
6 färska fikon
1 dl blandade, osaltade nötter (t ex valnötter, pistage- och cashewnötter)
3 myntakvistar
Romskum
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
2 msk honung
2 msk rom
2 äggulor
1/2 gelatinblad
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag fick precis samma resultat. God smak, men inte en tillstymmelse till skum. /Johan
Johan
2008-01-17Det blev då rakt inget skum när jag lagade lagade denna rätt på julaftonskvällen. Hur ska det kunna bli fluffigt när man vispar äggulor och rom? Och varför mixar man? Mitt blev tunnt som en sås. God men inte vad jag tänkt mig. Antingen är det fel i receptet eller så har jag gjort fel. Jag har kontrollerat efteråt och jag har följt receptet punkt för punkt. Jag skulle fortfarande vilja göra om det men då få det fina skum man ser på bilden. För lite gelatin? Eller vispa äggulor med lite socker och sedan smaksätta med rom eller??? Nyfiken och ingen nybörjare i köket. God fortsättning på julen//Christine
Christine
2007-12-26