Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ananassalsa

Ljuvlig och het ananassalsa som passar utmärkt som tillbehör till köttet. Salsan är ett nyttigt komplement till sås och den smarriga ananasen får en otrolig smak av den heta chilifrukten och stingiga ingefäran.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och halvera ananas eller ananas i skivor. Skär bort den grova stocken i mitten och skär fruktköttet i små tärningar.
  2. Skölj och finstrimla salladslökar. Skölj, kärna ur och finstrimla röd chilifrukt, t ex spansk peppar.
  3. Blanda olja, vinäger, råsocker och salt i en skål. Rör tills socker och salt löst sig. Tillsätt ananas, lök och chili och smaka av med färskriven ingefära. Ställ kallt ca 1 timme.

Tips

Passar till fläskkött, kyckling och fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten ananas eller ananas i skivor på burk (1 liten ananas motsvarar 1 burk à ca 500 g)
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk råsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare