Ananaspaj

En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 burk krossad ananas (à 425 g)
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljglass
lättvispad grädde
rom
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringstillbehör.
Energi3206 KJ / 768 kCal
Fett47 g
Salt0.54 g
Kolhydrater79 g
Protein7 g
Kommentarer
119 stJättegod paj, kan man frysa den
Lena
Hej Eva! Det går bra att frysa in pajen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Väldigt enkelt recept!
Rebecca
Kan man använda gräddfil istället för creme fraiche?
Eva
Hej Eva! Det går bra att ta gräddfil i stället. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Världens godaste ananaspaj
Ewa
Enkel och god. Rekommenderar att minska mängden pajdeg något samt att förbaka skalet
Lina
Kan man göra den dagen innan
Gunilla
Hej Gunilla! Det går bra att göra pajen dagen innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Smält smöret till pajdegen så blir det en knäckig, godare pajbotten.
Jeanette
Toppen lätt att göra god.ska prova med persika
Marita
Supergod! Gjorde den idag till fredagsfikan 😀
Ellen
Hej kan man ersätta Créme fraiche med gräddfilen på påfyllning
Hafssa
Hej Hafssa! Jag tror tyvärr att den kommer att spricka då tack vare den lägre fetthalten. Hälsningar Niclas
ICA-köket