Amerikanska ananaspannkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Amerikanska ananaspannkakor

Ananaspannkakor med härlig sötma från krossad ananas. Pannkakor på nytt sätt som är lika goda som enkla att göra. Färska bär är gott till eller turkisk yoghurt med lite honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ägg, mjölk och ananaskross.
  2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det i äggblandningen och rör till en jämn smet.
  3. Stek gyllenbruna pannkakor i matfettet i en stekpanna.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, alternativt hasselnötsdryck eller mandeldryck för en nötig smak. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Serveringsförslag:
Chokladsås
Glass
Vispad grädde
Lättrostad riven kokos eller kokosflingor
Färska bär med lime och socker
Kolasås
Turkisk yoghurt, honung och passionsfrukt
Cottage cheese med kanel eller kardemumma och flagad mandel
Sirap
Sylt
Mascarpone och rivet limeskal
Nutella
Jordnötsmör eller mandelsmör
Stekt äpple toppat med kanel
Vaniljkvarg
Kvarg med nötblandning och torkad frukt

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk krossad ananas (à 227 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 485 kJ / 116 kCal