Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
8 stMagisk god, fluffig, saftig och så omtyckt här hemma! Jag har bakat den många gånger och det kommer jag fortsätta med 🥰
Annette
Härlig kaka blev detta. Ambrosiakaka har jag aldrig bakat förut, fick sänka graden till 140 grader efter 20 min så den inte brändes men min ugn är lite koko ibland.
Veronica
God och lättbakat kaka !
Inger
Jättegod kaka 😄
Britt-marie
Hur ska kakan förvaras om man inte äter hela direkt? 😊
Belén
Hej Belén! Jag skulle frysa den om du vill spara den lite längre, annars står den sig fint i kylen några dagar. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så himla god kaka! Har bakat den flera gånger nu, och den är alltid uppskattad!
Gabriella
Mums vilken god Ambrosiakaka. Men glasyren behöver dubbel mängd florsocker mot vätska. Då blir den fast och fin.
Berith
Fantastiskt god och smakade underbart gott av apelsinsmaken. En favorit från förr.
Kerstin