Ambrosiakaka

Betyg 4.6 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.

Ambrosiakaka

Ingredienser

10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl

Glasyr

3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal

Gör så här

00:05:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Magisk god, fluffig, saftig och så omtyckt här hemma! Jag har bakat den många gånger och det kommer jag fortsätta med 🥰

    Annette

  • Härlig kaka blev detta. Ambrosiakaka har jag aldrig bakat förut, fick sänka graden till 140 grader efter 20 min så den inte brändes men min ugn är lite koko ibland.

    Veronica

  • God och lättbakat kaka !

    Inger

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Påskpavlova
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsincurd
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinparfait med choklad och mandel
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsin- och dragonsenap
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fluffig chokladmousse på äggvita
    Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad