Allt i ett bröd
Ett saftigt och matigt bröd där degen innehåller bland annat härliga tomater, rågsikt, jäst och olja. Fårost, oliver och oregano bakas in i degen på samma sätt som man gör en rulltårta. Rullarna formas sedan till vackra snurror och gräddas i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
2 bröd
1 dl vatten
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 tsk salt
3 msk olivolja
ca 12 1/2 dl rågsikt
Fyllning
200 g fårost
1 msk oregano
30 urkärnade svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta bröd är hur gott som helst, själv hade jag bara fetaost hemma och det vart ju jätte gott, passar bra till tomatsoppa
Amanda
2009-09-07Jag förstår inte det där med snurror. Jag har rullat ihop den som en rulltårta, delat på den och klämt ihop ändarna. Men sen...??
Ann
2009-02-06Väldigt gott matbröd, just till soppa är det perfekt! Framgår som sagt inte hur länge brödet ska jäsa den andra gången men jag lät det ligga ca 15 minuter vilket fungerade bra. Rekommenderas varmt!
Zandra
2007-07-12