Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Allt i ett bröd

Ett saftigt och matigt bröd där degen innehåller bland annat härliga tomater, rågsikt, jäst och olja. Fårost, oliver och oregano bakas in i degen på samma sätt som man gör en rulltårta. Rullarna formas sedan till vackra snurror och gräddas i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mät upp vatten i en kastrull. Värm tills vattnet känns fingerljummet, dvs stänker du några droppar på handen känns det varken varmt eller kallt. Använder du termometer ska den visa 37°C. Häll vattnet i degbunken.
  2. Mät upp och häll i krossade tomater, salt och olja. Smula i jästen. Rör med trägaffel tills jästen löst sig.
  3. Mät upp och häll i mjölet. Rör ner mjölet med trägaffel.
  4. Arbeta därefter degen med elvispens degkrokar. Arbeta i 5 minuter - ta tid - tills degen blir seg, men fortfarande ska den vara ganska lös. Strö lite mjöl över degen. Lägg på en bakduk. Låt jäsa i 45 minuter. Degen ska ha höjt sig rejält och blivit nästan dubbelt så stor.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Häll upp degen på mjölad bänk eller bakbord. Knåda några tag. Vid utbakningen kavlar du till en platta på 30 x 40 cm (för 2 bröd).
  7. Riv osten över degplattan. Använd grövsta sidan på råkostjärnet.
  8. Strö över oregano och lägg på svarta oliver. Rulla ihop som en rulltårta. Dela i två längder. Nyp ihop ändarna och forma till två snurror (för 2 bröd).
  9. Jäs på plåt och under bakduk. Jästiden brukar bli något längre. Skär några dekorativa snitt i snurrorna innan du gräddar. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt brödet kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 pkt jäst (à 50 g)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • ca 12 1/2 dl rågsikt
Fyllning
  • 200 g fårost
  • 1 msk oregano
  • 30 urkärnade svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?