Allt i ett bröd

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
5
Allt i ett bröd

Ett saftigt och matigt bröd där degen innehåller bland annat härliga tomater, rågsikt, jäst och olja. Fårost, oliver och oregano bakas in i degen på samma sätt som man gör en rulltårta. Rullarna formas sedan till vackra snurror och gräddas i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Allt i ett bröd

Ingredienser

2 bröd
1 dl vatten
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 tsk salt
3 msk olivolja
ca 12 1/2 dl rågsikt

Fyllning

200 g fårost
1 msk oregano
30 urkärnade svarta oliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Detta bröd är hur gott som helst, själv hade jag bara fetaost hemma och det vart ju jätte gott, passar bra till tomatsoppa

Amanda

2009-09-07

Jag förstår inte det där med snurror. Jag har rullat ihop den som en rulltårta, delat på den och klämt ihop ändarna. Men sen...??

Ann

2009-02-06

Väldigt gott matbröd, just till soppa är det perfekt! Framgår som sagt inte hur länge brödet ska jäsa den andra gången men jag lät det ligga ca 15 minuter vilket fungerade bra. Rekommenderas varmt!

Zandra

2007-07-12

Testa liknande recept

Hembakat pitabröd
Betyg 3.5 av 5.
176 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor
Betyg 4 av 5.
385 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga