Allt i ett bröd

Betyg 3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Allt i ett bröd

Ett saftigt och matigt bröd där degen innehåller bland annat härliga tomater, rågsikt, jäst och olja. Fårost, oliver och oregano bakas in i degen på samma sätt som man gör en rulltårta. Rullarna formas sedan till vackra snurror och gräddas i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

2 bröd
1 dl vatten
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 tsk salt
3 msk olivolja
ca 12 1/2 dl rågsikt

Fyllning

200 g fårost
1 msk oregano
30 urkärnade svarta oliver

Gör så här

00:05:00
00:45:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Detta bröd är hur gott som helst, själv hade jag bara fetaost hemma och det vart ju jätte gott, passar bra till tomatsoppa

    Amanda

  • Jag förstår inte det där med snurror. Jag har rullat ihop den som en rulltårta, delat på den och klämt ihop ändarna. Men sen...??

    Ann

  • Väldigt gott matbröd, just till soppa är det perfekt! Framgår som sagt inte hur länge brödet ska jäsa den andra gången men jag lät det ligga ca 15 minuter vilket fungerade bra. Rekommenderas varmt!

    Zandra

Testa liknande recept

  • Hembakat pitabröd
    Betyg 3.5 av 5.176 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frallor
    Betyg 4 av 5.429 personer har röstat
    Receptet har 86 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarfrallor
    Betyg 3.1 av 5.241 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandel- och pomeransbröd
    Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd med pomerans och ingefära
    Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad