Älggryta med rötter

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Älggryta med rötter

Ett smakrikt och matigt recept på köttgryta med älg och rötter. Du gör den mustiga grytan av bland annat trattkantareller, morötter och palsternacka. Servera gärna den härliga älggrytan med potatis!

Älggryta med rötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg älgkött med ben
2 msk margarin eller smör
1 1/2 gul lök
250 g trattkantareller
1 klyfta vitkål (à ca 350 g)
2 morötter
1 palsternacka
2 1/2 dl kött- eller viltbuljong (tärning eller fond + vatten)
6 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 knippa persilja till garnering

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Otroligt god! Ersatte trattkantareller med syltade gula kantareller, det blev toppen.

    Lina

  • Hur mycket morötter? De saknas i förteckningen, vi tar ett par stycken (ca 200g)

    Gunnel

  • Jag provade att byta ut kryddpeppar mot enbär och palsternackan mot rotselleri. Dessutom kryddade jag med tre msk ajvar, den starka sorten. Då jag är överkänslig för tomat har jag funnit att ajvar ger både smak och färg som kan ersätta tomat och ketchup.

    Olav

Testa liknande recept

  • Rotfruktsgratäng med älgskav
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jämtländsk viltgulasch
    Betyg 3.4 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad