Älgfärs på asiatiskt vis med nudlar och tomatsalsa
Kombinera vårt typiska svenska älgkött med smaker från det asiatiska köket. För detta smakrika recept behöver du bland annat älgfärs, chili och lime. Servera älgbiffarna med en kryddig salsa.
Ingredienser
4 portioner
1 finhackad lök
2 finhackade röda chili
2 hackade eller pressade vitlökar
2 msk finmalen koriander
kummin
250 g älgfärs
150 g fet fläskfärs
2 tsk mörk sojasås
1 tsk farinsocker
1 ägg
saften av 1 lime
salt
svartpeppar
4 port valfria nudlar
4 msk sweet chilisås
Tomatsalsa
2 urkärnade och skalade tomater
1 finhackad rödlök
1 tärnad gul paprika
2 finhackade röda eller gröna chili
2 skivade salladslökar
1 msk limejuice
2 msk vegetabilisk olja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vi gjorde receptet tillsammans med vänner och gjorde lite ändringar, vi skippade kummin och koriander samt ytterligare en tomat. Sedan stekte vi köttfärsen i form av järpar i stället för den gigantiska bollen som verkade lite knepig. Det blev väldigt lyckat och riktigt gott, något vi kommer att laga fler gånger är jag säker på.
Jonas
2006-05-07