Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Älgfärs på asiatiskt vis med nudlar och tomatsalsa

Kombinera vårt typiska svenska älgkött med smaker från det asiatiska köket. För detta smakrika recept behöver du bland annat älgfärs, chili och lime. Servera älgbiffarna med en kryddig salsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mal köttet med löken, chili och vitlök. Blanda. Rosta koriander och kummin i varm panna.
  2. Stöt sedan i mortel eller mal i kaffekvarn. Blanda med köttet. Tillsätt soja, socker, ägg och lime. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör 1 boll per person och stek i stekpannan.
  4. Koka nudlarna efter anvisningen på paketet. Blanda ned Sweet Chilisås.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till tomatsalsan.
  6. Lägg nudlarna i en djup tallrik. Lägg på en färsboll och strö över riktigt med tomatsalsa.
  7. Servera tillsammans med tomatsalsan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 finhackad lök
  • 2 finhackade röda chili
  • 2 hackade eller pressade vitlökar
  • 2 msk finmalen koriander
  • kummin
  • 250 g älgfärs
  • 150 g fet fläskfärs
  • 2 tsk mörk sojasås
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 ägg
  • saften av 1 lime
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port valfria nudlar
  • 4 msk sweet chilisås
Tomatsalsa
  • 2 urkärnade och skalade tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tärnad gul paprika
  • 2 finhackade röda eller gröna chili
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?