Albondigas al chipotle
Kryddiga och smakrika köttbullar som du lagar av blandfärs, vitlök, majsmjöl och en fyllig tomatsås av chilifrukter, krossade tomater och spiskummin. Dessa Albondigas al chipotle tillagar på under 60 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2001
Ingredienser
8 portioner
2 1/2 dl majsmjöl (masa harina)
2 dl varmt vatten
1 kg blandfärs
1 ägg
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Tomatsås
4 burkar krossade tomater (à 400 g)
5 vitlöksklyftor
3 chipotle (chilifrukter, 3 chipotle kan bytas mot 1½ msk chipotlepaste på burk)
2 1/2 dl vatten
2 gula lökar
1/2 dl olja
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var hittar man masa harina i göteborg?
Niclas
2022-03-12Mycket gott och passar bra som storkok och infrysning till senare luncher. Jag valde att vanlig kokt potatis men det fungerar lika bra med ris, pasta, bulgur eller annat och naturligtvis gärna lite mera grönsaker till.
Ingmar
2009-09-06