Albondigas al chipotle

17
1
Albondigas al chipotle

Kryddiga och smakrika köttbullar som du lagar av blandfärs, vitlök, majsmjöl och en fyllig tomatsås av chilifrukter, krossade tomater och spiskummin. Dessa Albondigas al chipotle tillagar på under 60 minuter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2001

Albondigas al chipotle

Ingredienser

8 portioner
2 1/2 dl
majsmjöl (masa harina)
2 dl
varmt vatten
1 kg
blandfärs
1
ägg
4
vitlöksklyftor
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Tomatsås

4
burkar krossade tomater (à 400 g)
5
vitlöksklyftor
3
chipotle (chilifrukter, 3 chipotle kan bytas mot 1½ msk chipotlepaste på burk)
2 1/2 dl
vatten
2
gula lökar
1/2 dl
olja
2
hönsbuljongtärningar
1 tsk
salt
1 tsk
malen spiskummin

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Ingmar

2009-09-06

Mycket gott och passar bra som storkok och infrysning till senare luncher. Jag valde att vanlig kokt potatis men det fungerar lika bra med ris, pasta, bulgur eller annat och naturligtvis gärna lite mera grönsaker till.

Testa liknande recept