Ålandspannkaka

Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Ålandspannkaka

Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Gyllenbrunt gräddad saftig ålandspannkaka i en ugnsform med en bit upplagd på ett fat med glass som smälter.

Ingredienser

4-6 portioner
1 l mjölk (3%)
1 dl mannagryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 ägg
1 dl strösocker
25 g smör

Plommonkompott

150 g torkade katrinplommon
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång

Till servering

vispad grädde

Gör så här

00:05:00
00:45:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Nej tack! Följde receptet men det blev smaklös

    Mitra

  • Mycket gott, men inte riktigt så nyttig som man skulle önska

    Stefan

  • Såååå god!!!! Som efterrätt

    Alva

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Rotfruktslåda
    Betyg 3.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnäcka
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kanelsnurror
    Betyg 4.7 av 5.100 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hasselnötspannkaka
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktspannkaka
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad