Ålandspannkaka

Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Ålandspannkaka

Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Gyllenbrunt gräddad saftig ålandspannkaka i en ugnsform med en bit upplagd på ett fat med glass som smälter.

Ingredienser

4-6 portioner
1 l mjölk (3%)
1 dl mannagryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 ägg
1 dl strösocker
25 g smör

Plommonkompott

150 g torkade katrinplommon
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång

Till servering

vispad grädde

Gör så här

00:05:00
00:45:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Nej tack! Följde receptet men det blev smaklös

    Mitra

  • Mycket gott, men inte riktigt så nyttig som man skulle önska

    Stefan

  • Såååå god!!!! Som efterrätt

    Alva

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Rotfruktslåda
Betyg 3.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Kanelsnurror
Betyg 4.7 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grön ugnspannkaka
Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotfruktspannkaka
Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hasselnötspannkaka
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad