Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
56 stProportionerna är konstiga här. 100 torr pasta per portion blev på tok för mycket, så såsen räckte inte till all pasta. Cm-stora bitar pancetta var för stort, de blandar sig inte i såsen utan blir ett köttlager längst ner i pannan. Vitlök kan inte stekas lika länge som pancettan, då blir den svartbränd. Det smakade ok i slutändan, men det finns bättre recept på carbonara.
Camilla
Jättegott! Inte alls torrt som vissa skriver, utan blev väldigt krämigt. Använde bacon istället för pancetta.
Louise
Vattnet förstörde hela rätten. Hade uppskattat den mycket mer med med enbart ost och ägg.
Anders
Räknade på receptet, 753 kcal per portion om någon är intresserad :)
Minna
Nästan helt rätt minus vitlöken och att man bara skall använda äggulorna...
Alexander
Jag tog i 2,5dl grädde, bytte ut griskinden mot 250g bacon av dansk lyckogris och så tog jag i en hel lök och en dl finhackad persilja. Den italienska osten skippade jag. Blev jättegott!
Nils erik
Fel med vitlök. Annars OK.
Anne-marie
Gott!
Jan
Såå gott, lagade detta i Italien. De trodde att jag hade en italiensk mormors recept.
Tova
Bra recept!
Susann