Äkta carbonara utan grädde

Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
4 portioner
200 g pancetta eller guanciale
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl finriven pecorinoost
2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
400 g spaghetti eller linguine
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog i 2,5dl grädde, bytte ut griskinden mot 250g bacon av dansk lyckogris och så tog jag i en hel lök och en dl finhackad persilja. Den italienska osten skippade jag. Blev jättegott!
Nils erik
2025-05-04Fel med vitlök. Annars OK.
Anne-marie
2025-03-28Gott!
Jan
2025-02-03