Avokado- och paprikasallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokado- och paprikasallad

Här är ett recept på en fräsch och smakrik avokado- och paprikasallad som du svänger ihop snabbt. Ajvar relish och turkisk yoghurt ger salladen en spännande och intressant smak. Supergott tillbehör till de flesta måltider!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna- och gröp ur avokadoköttet med en sked och skär i tärningar.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och riv isbergssalladen i större bitar ca 5x5 cm.
  3. Blanda lök, avokado, paprika, isberg, ajvar relish och turkisk yoghurt, smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish-förpackningen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och servera med mjölkfritt bröd.

Tips

Servera salladen med cevapcici och pitabröd. Cevapcici är lammfärs kryddad med bl a vitlök och sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 silverlök
  • 2 avokador
  • 1 gul paprika
  • 1 medelstor isbergssallad
  • 2 dl ajvar relish
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan