Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 stNär ändrades receptet (och varför)? Har använt detta i flera år och kunde det oftast utantill men vill ibland dubbelkolla ändå för att inte missa eller blanda ihop något när det var längesedan sistgång - och den här gången var proportionerna annorlunda?! Vill minnas att det tidigare (för 4 port) var 1,5dl rapsolja och 0,5dl olivolja?? Kan tillägga i frågan om beskhet att det, likt flera har skrivit, brukar bli bra med mildare oljor (t.ex. Icas egna) :)
Fanny
Hej Fanny! Ja det stämmer att receptet har ändrats efter att vi provlagade det och att proportionerna var som du minns dom. Vi har också ändrat från cayennepeppar till svartpeppar. Hoppas du gillar det nya eller fortsätter att göra ditt gamla! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så besk. Inte god.
Eva
Hej Eva! Det var tråkigt att höra. Eventuellt kan det vara något i vitlöken som är beskt. Hälsningar Leif
ICA-köket
Detta är en vitlöksmajonnäs. Inte aioli. Aioli innehåller aldrig ägg.
Timmy
Jättegod bas som kan varieras med olika smaksättningar. Toppen!
Magnus
Hur länge står den sig om man förvarar den i kylskåp?
Hélene
Håller med flera. Efter avsmak, och eget tyckte såklart. Mer vitlök Mer dijon Och ja, mild olivolja är att föredra.
Selim
Funkar jättebra. Men som tidigare har skrivit. Mer vitlök. Använd en mild olivolja för att minska bäskheten
Therece
Efter att ha följt receptet till punkt och pricka inför kvällens födelsedagsanrättning kan jag konstatera att de negativa kommentarerna här får alltför mycket utrymme. Men släng i en extra vitlöksklyfta!
Julius
Väldigt besk
Erik
Fruktansvärt äcklig
Felicia